Select Page

Yes, green it is! Je kan dus wel zeggen dat de rode draad in ons huis vooral groen is.

In mijn vorige blog over de woonkamer kon je al lezen dat ik koos voor diverse groentinten, maar óók groen in de zin van planten. Deze lijn voerde ik dus ook door in de slaapkamer. Vandaag laat ik je zien hoe je toch door gebruik van prints en een aantal uitgesproken items rust in jou slaapkamer kan creëren en het geen saaie basic ruimte hoeft te worden.

We leiden samen een vrij druk leven en zijn dan ook altijd wel druk met iets. Helemaal niet erg, maar daarom is het wel fijn om ‘s ochtends weer helemaal ontspannen wakker te worden. De kamer moest dus ook een ontspannen relaxte uitstraling krijgen. Dat zie je terug in de kleuren en prints die ik heb gebruikt maar ook de materialen.

 

The green continues.. Ook hier heb ik weer gekozen voor een groen kleurenpalet ik heb gebruik gemaakt van twee groen tinten, een grijstint en een behang. Best veel denk je nu misschien voor een niet al te grote ruimte. Maar juist doordat ik kleuren uit het behang heb gekozen creëer je rust. Ik liep per toeval tegen dit gave bladeren behang van de Kwantum aan, perfect voor de slaapkamer. Doordat het behang verschillende groen nuances heeft kan ik hier heel makkelijk twee andere groentinten aan toe voegen die vervolgens weer mooi opgepakt worden door het behang.

 

 

Rechts van het behang koos ik voor de tint Pale Jade Green van Le Noir & Blanc, een lichte vergrijsde groentint. In combinatie met de afgeschuurde balken en de warm houten kast van mijn oma heb ik wat extra sfeer aan de koele tinten toegevoegd. Het combineren van hout kan soms best lastig zijn, zo hebben de kast en de vloer een groot contrast. Ik vind dit een leuk detail maar koos hierbij wel weer voor een lichte bamboe hanglamp die goed bij de underlayment vloer past om zo toch de rust te bewaren.

 

 

De rechterwand kreeg een donkere groentint van Flexa. Omdat hier ook het raam zit en het daglicht dus vooral op de andere wand valt koos ik ervoor om juist hier een donkergroene lambrisering te maken zodat de wand ook weer niet té donker word. Doordat ik de verwarming in dezelfde kleur heb meegenomen valt hij gelijk minder op en bewaar ik ook hiermee weer de rust. Als ik hem wit had gelaten dan zou ik ook nog eens de lengte van de muur optisch verkleinen en meer onrust creëren.

 

 

Naast de grote planten trend van de laatste tijd is underlayment ook een vaak gebruikt materiaal. We maken er mooie DIY wandplanken mee, geven onze Besta tv meubel net even een extra Scandinavische uitstraling of we leggen er onze vloer van. En dat laatste is nu iets wat ik al een hele tijd wilde. Dus konden we eindelijk met dit project aan de slag in ons klushuis. De reacties van vrienden en familie waren hilarisch toen we alleen de planken nog maar hadden liggen. Underlayment.. dat is toch bouwmateriaal? Maar wat leggen jullie er nog over heen dan? Apart..

Maar het eindresultaat mag er zeker wezen als je het mij vraagt! Een paar weken terug hadden we een mega gezellig tuinfeest en zelfs de mensen die behoorlijk sceptisch waren over ons plan hebben we overtuigd. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

 

 

Heb je vragen over hoe je deze underlayment vloer nou zelf kan leggen laat het mij dan hieronder in een reactie even weten zodat ik je de tips and tricks kan vertellen! Mocht er veel belangstelling zijn dan zal ik er nog een nieuwe blog aan wijden.

Binnenkort laat ik je zien hoe je van een oude bruine keuken een hippe keuken maakt en we gaan het hebben over dé kleur van 2018. So stay tuned!

 

Liefs, Marieke