Select Page

Het is woensdag 1 maart 2017 om half negen ‘s ochtends wanneer we bij de notaris zitten, exact een jaar nadat we de sleutel van onze eerste huurwoning kregen.

Of we hier geen jaarlijkse gebeurtenis van willen maken grapt de familie.. We zijn nu bijna een half jaar verder en de woonkamer is zo goed als af, de slaapkamer heeft een groen jasje gekregen en ook de keuken hebben we een flinke opknapbeurt gegeven. Lieve mam, ik denk dat we over een half jaar nog geen verhuisdozen hoeven in te pakken. Want ik ben zo blij en trots op wat we nu allemaal al samen en met de hulp van onze lieve vrienden en familie hebben bereikt!

Niet alleen ons huis werd flink onder handen genomen het afgelopen half jaar want zoals je ziet heb ik ook mijn blog in een nieuw jasje gestoken. Het was een drukke periode waardoor we nu wat meer rust hebben en ik ook niet kan wachten om de resultaten met jullie te delen! Daarom vertel ik je vandaag over de woonkamer en laat ik je natuurlijk de before and afters zien! Want daar zijn we natuurlijk het aller nieuwsgierigst naar, niet waar?

Het duurde niet lang voordat we van het één in het ander vielen in de woonkamer want plan A, schilderen en de vloer opnieuw laten schuren en afwerken werd iets groter. De wanden werden gestript, de mega grote granieten vensterbanken gingen eruit, ook het oude plafond moest eraan geloven en we haalden de schrootjes bij de erker weg.

We plaatsten isolatie tussen het nieuwe plafond en we lieten de gehele woonkamer stuccen. En wauw wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben. De erker komt veelt beter tot zijn recht, en ooh wat komen de houten balken mooi uit waar ik al verliefd op was geworden nadat ik alleen de Funda foto’s had bekeken. De vloer werd opgeschuurd en is nu een stuk lichter geworden. Heerlijk wat een licht en ruimte de woonkamer nu heeft!

Voor mijn werk als Interieurstylist adviseer ik dagelijks mensen over kleur en hun interieur. Maar voor ons eigen interieur was dat toch wel een stuk lastiger.. Het zou in ieder geval geen groen meer worden had ik alvast besloten. Er gingen veel uurtjes Pinterest voorbij en daar kwamen meerdere moodboards uit. Het werd mij toen al snel duidelijk dat ik het groen toch niet los kon laten. Dus green it is! Nu we inmiddels drie ruimtes verder zijn komt het groen eigenlijk in ons hele huis terug, en ik vind het heerlijk. Het is zon fijne rustgevende frisse tint, iets wat ik erg belangrijk vind in ons huis.

Ik koos verder voor een lichte basis die bestaat uit een lambrisering die een warme grijstint heeft en hier rechts op de foto zit die op de gehele wand. Rondom het raam van de tuin en de erker zit een grijstint met een subtiele groene gloed. Deze past perfect bij de wat meer uitgesproken groentint die op de wand zit achter de bank.

De prachtige Molecular lamp van House Doctor heeft natuurlijk ook weer een mooi plekje gekregen in ons nieuwe huis. We hebben hem al een tijdje maar wat is het toch een gave lamp, wat vinden jullie? Ook kochten we een nieuwe eetkamertafel. In ons oude huis hadden we al een andere eetkamertafel maar deze kwam totaal niet tot zijn recht in de ruimte en stiekem was ik er vanaf het begin al niet zon fan van, oops! Deze ronde eetkamertafel van WOOOD is echt een eyecatcher in de kamer geworden. Door zijn ronde vorm staat het veel vriendelijker en oogt hij ook een stuk ruimer dan een lange rechte tafel. Wij hebben gekozen voor de ø 130 en zoals je ziet is er nog plek genoeg voor meer stoelen, lekker ruim dus!

Zoals je kan zien is onze woonkamer zo goed als af, hier en daar moeten we nog opzoek naar een mooie lamp en wat styling om het nog meer ons huis te maken. Ik ben benieuwd wat jij van onze make over vindt? Volgende week ben ik bij je terug met de slaapkamer want ook deze kamer hebben we af.

Liefs,

Marieke